כבר כמה זמן שאתם לא מרגישים את הביחד בזוגיות. את השותפות, את החברות, את התמיכה, את האהבה שחיברה אתכם. יש שתיקות, או מריבות, הרבה ביקורת, הרבה תסכול, ובדידות גדולה. במקום שנתייצב שנינו יחד מול העולם, אנחנו זה נגד זה.
אולי ניסיתם כבר טיפול זוגי, ואולי מפחיד מדי מה ששמעתם על טיפול זוגי: להביא את כל הערימה המבעבעת הזו למישהו, ולשבת אצלו במשך חודשים (או שנים) ולשמוע את הצד השני שוב מאשים אתכם, שופך את הדברים שהכי כואבים לכם. להרגיש שאין עם מי לדבר.
תהליך זוגי בגישת התמקדות בבית איננו טיפול זוגי. הוא גם לא נמשך לנצח. הוא תהליך משותף ואינטראקטיבי, למידה של איכויות וכלים לקחת הביתה.
מה קורה בתהליך זוגי בגישת התמקדות בבית?
התהליך מתנהל בפגישות זוגיות (ובמידת הצורך – בפגישות אישיות), בהן עיקר העבודה היא שיח התמקדותי בין שני בני הזוג, במרחב מוחזק, בטוח ומאפשר.
במסגרת התהליך תלמדו להקשיב לעצמכם ולהקשיב לאחר, להצליח להרגיש שכל אחד מכם לגיטימי, על רצונותיו, פחדיו, תשוקותיו וכאביו, ושגם האחר לגיטימי, בדיוק כמו שהוא. תלמדו להחזיק יחד קונפליקט או ניגוד אינטרסים, לשמור על הקשר, ועל כל אחד מכם.
תהליך זוגי בגישת התמקדות בבית מציע כלים פשוטים, נגישים ומועילים לכינון דיאלוג ותקשורת פתוחה ומאפשרת בין שני אנשים קרובים. עבודה זוגית, משותפת, שמלמדת ומאפשרת לתרגל הקשבה, קבלה ואמפתיה – פנימה וכלפי האחר.
התהליך מאפשר יצירת שינוי עמוק ומהותי במערכת היחסים, מאפשר לה להיות מרפאה ותומכת, וגם מעמיק את התהליך האישי של כל צד, מעניק לשניכם כלים עוצמתיים להתמודדות עם אתגרים פנימיים וחיצוניים.
תהליך זוגי להורים וילדים בוגרים או מתבגרים
כילדים, בכל גיל, אנחנו זקוקים לאמא ואבא. גם אם נדמה שכל אחד חי בעולם משלו, שהנהר אינו ניתן לחציה או גישור. משהו בנו עדיין כמה, עדיין מתגעגע, אפילו אם מה שמורגש בעיקר זה כעס או תסכול. אנחנו זקוקים להורים שיקבלו אותנו, שיאהבו אותנו, ככה, כמו שאנחנו. אנחנו זקוקים להרגיש שיש עם מי לדבר.
כהורים, מתישהו בדרך אבדה לנו תחושת השליטה. אנחנו מרגישים שאנחנו כמעט לא מכירים את האדם הזה שצמח מהילד/ה שלנו. מתישהו בדרך התרוממה חומה בינינו. התקשורת מידללת, או הופכת עוקצנית ואפילו פוגענית. אנחנו חשים שהם הולכים וחומקים מאיתנו, ובד בבד ממשיך להתקיים החשש ההורי המוכר: שיקרה לה משהו והיא לא תספר, שהוא יסבול, ואנחנו לא נדע.
לפעמים יש כבר דור נוסף שמעורב בסיפור – הנכדים, וגם הקשר שלהם עם הסבים נתון בסכנה.
יחסי הורים וילדים מזמנים לנו תמיד אתגרים: בקשות, אכזבות, כאבים, חששות, מריבות, תחושות של כעס, אשמה וכשלון. האתגרים הללו נשארים ומשתנים לאורך השנים, לאורך היחסים, אבל כשהילדים מתבגרים, נוספים משקעים ונוצר רובד נוסף ליחסים – הרובד של שני אנשים בוגרים (או כמעט בוגרים), עצמאיים (או כמעט עצמאיים) שפוגשים זה את זה, שזקוקים הדדית להקשבה, הכרה, התחשבות, הבנה.
בתהליך הזוגי המשותף בגישת התמקדות בבית מתאפשר המפגש הזה – שיח קשוב, רואה ומכבד בגובה העיניים. הדרך הלא-פשוטה לשם מתקיימת בתוך מרחב מאפשר, שנותן מקום למשקעי העבר וכאביו, וגם מזמין אותנו לראות את האדם השני, ההורה / הילד שלי, מעבר להם.
תהליכים זוגיים בגישת התמקדות בבית – לזוגות מכל סוג
תהליך זוגי בגישת התמקדות בבית מתאים גם לזוגות מסוגים נוספים: אחים, כלה וחמות, שותפים עסקיים – כל מערכת יחסים של שניים שזקוקה לסדר, כל שניים שזקוקים זה מזה להכרה, הקשבה ושותפות.
שאלות ותשובות על תהליך זוגי בגישת התמקדות בבית
מה תפקיד המלווה בתהליך?
מה תדירות המפגשים המומלצת?
כמה זמן אורך התהליך?
אנחנו (או אחד מאיתנו) לא מחוברים לגוף, אנשים שכלתניים. האם תהליך כזה מתאים לנו?
איך נדע אם זה מתאים לנו?
מסקרן? בואו נדבר
אפשר להשאיר כאן פרטים ונחזור אליך